Euramax.

Aluminium & BAU

Het verhaal

Euramax

Euramax is al meer dan veertig jaar de toonaangevende leverancier van premium gecoat aluminium. Hun missie is om de wereld een kleurrijkere en mooiere plek te maken. Euramax richtte zich op architecten op de BAU- en aluminiumbeurzen en op caravanfabrikanten op de caravansbeurs. Voor Euramax creëerde Tausch een beursconcept voor Aluminium & BAU. Van strategie tot realisatie. 

Think

Concept

We wilden Euramax presenteren als een kenmerkende architectonische vormgeving merk door het creëren van een aantrekkelijk concept voor de drie beurzen, gericht op twee verschillende doelgroepen: architecten en caravan fabrikanten. Daarbij wilden we de bestaande Euramax materialen benadrukken en presenteren hun creatieve toepassingen.

Design

Visualisatie

Tausch ontwikkelde een elegant ontwerpconcept dat de Euramax-ervaring voor bezoekers verbeterde. Euramax-materialen werden verwerkt in een toegankelijk concept dat bezoekers uitnodigde om naar binnen te stappen. In het hart van de ruimte werden bezoekers aangemoedigd om te brainstormen over het gebruik van kleuren en materialen voor architecturale afwerkingen.

BUILD

Realisatie

We gebruikten puur wit licht om de Euramax-producten te laten zien. Schone witte muren vormden een mooi contrast met de kleurrijke producten en materialen. De levendige huisstijl van Euramax werd weerspiegeld in de gekozen materialen en de bedrukte vloer met felle verfspetters. De grote tafel nodigde bezoekers uit om ideeën en informatie uit te wisselen met Euromax-professionals. Speciaal ontworpen lampenkappen demonstreerden de creatieve mogelijkheden van Euromax-aluminium.

MANAGE

Project

Klant                       Euramax

Locatie                  Düsseldorf & München 

Beurs                    Aluminium & BAU 

Oppervlakte          120 m2

Strategie, concept, design, engineering, projectmanagement, grafisch vormgeving, productie, uitvoering