Facebook.

Cannes Lions Festival

Het verhaal

Facebook

Tausch creëerde voor Facebook door middel van Experience Marketing een creatief outdoor event op het Lions Festival in Cannes, van strategie tot realisatie. Het Cannes Lions International Festival of Creativity is een wereldwijd evenement voor mensen die werken in creatieve communicatie, reclame industrie en wordt beschouwd als de grootste bijeenkomst van deze sectoren. Naast Facebook stonden andere grote namen als Google en Facebook.

Think

Concept

Cannes Lions Festival, het evenement van de reclame- en creatieve communicatie-industrie vraagt om een creatief ontwerp. Het ontwerp van Tausch is een combinatie van outdoor en indoor. Indoor waren breakout-rooms en outdoor op het strand activaties waarbij de pier als het ware een hospitality area was.

Design

Visualisatie

De huisstijlkleuren van Facebook worden tot in de puntjes meegenomen in het ontwerp. De briefing was om te spelen met schaal, organische bewegingen en strakke lijnen. We hebben in het ontwerp heldere kleuren en vormen meegenomen die passen in de omgeving aan het strand. Zo zijn er ‘golvende’ vormen verwerkt in het concept, verwijzend naar de strand-locatie.  We hebben texturen tot leven gebracht, lijnenspellen gebruikt en met natuurlijke materialen gewerkt. De keuzes voor materialisatie worden in dit proces kritisch afgewogen, aangezien we in het realisatie proces te maken zullen graag krijgen met een hoge luchtvochtigheid en harde wind. Voorkomen is beter dan genezen, dus dit is een zeer belangrijk onderdeel in het design-proces. It’s all about the details! 

BUILD

Realisatie

Op Cannes Lions festival is in dag en nachtploegen gebouwd door de productie van Tausch bestaande uit 30 vakmannen. De harde wind aan het strand (tot 100 km/h) en 100% luchtvochtigheid s’nachts had grote uitdagingen wat betreft materialen. Vandaar dat we deze in eerdere fases al mee hebben genomen. 

MANAGE

Project

Klant                       Facebook

Locatie                   Cannes

Beurs                     Lions festival

Oppervlakte         … m2

Strategie, concept, design, engineering, projectmanagement, grafisch vormgeving, productie, uitvoering