Planmeca & KaVo.

IDS

Het verhaal

Planmeca KaVo

Planmeca en KaVo Dental: Twee krachtige en internationaal gevestigde merken in de tandheelkunde hebben de handen ineen geslagen als één familie en kijken uit naar een spannende en veelbelovende toekomst samen.
Op IDS positioneren zij zich voor het eerst als een geheel onder de slogan: ‘Stronger together’. In ons visuele design hebben we strategisch nagedacht over hoe we deze fusie duidelijk tot uiting kunnen laten komen op de beursvloer met een design dat een blijvende indruk achterlaat.  

Think

Concept

Op het gebied van storytelling ligt onze focus op innovatie en klantbeleving. We gaan de merken laten blenden in het design, maar de merken blijven hun eigen identiteit met unieke karakter behouden.
Waar Planmeca zich richt op softwareoplossingen, richt KaVo zich meer op tools voor de tandheelkunde. Deze product-heroes gaan we highligten in een opvallende area met veel ruimte voor demonstraties aan beursbezoekers. 

Design

Visualisatie

In de materialisatie is kritisch gekeken naar de identiteiten van beide merken. Zo gaan we bij Planmeca voor scandinavisch (houtgebruik) geometrisch en transparant waar de kleuren blauw en roze de boventoon voeren. En bij KaVO richten we ons op innovatie, technologie met transparante materialen en waar stijlvolle donkerblauwe kleuren de boventoon voeren. Zo zetten we beide merken in hun kracht, maar mergen we het tot een stijlvol geheel dat kracht uitstraalt. Beide merken geven prioriteit aan hoogwaardige klantervaring. Dat zie je terug in ons design. Er is veel ruimte voor meeting rooms (maar liefst 11) die gedurende de beurs volledig bezet waren.

BUILD

Realisatie

Ondanks dat we deze klant benaderen als één, hebben we gemerkt dat beide merken hun eigen wensen hebben.
Wat zij gemeen hebben is de hoogwaardige kwaliteit wat resulteerde in een zeer hoogwaardige afwerking voor onze standbouwers. Prettig als de klant de lat net zo hoog legt als dat wij dat doen.

MANAGE

Project

Klant                      Planmeca & Kavo

Locatie                  Keulen

Beurs                      IDS

Oppervlakte          966 m2

Strategie, concept, design, engineering, projectmanagement, grafisch vormgeving, productie, uitvoering