Nikon.

Photokina

Het verhaal

Nikon

Nikon Corporation is een multinational met hoofdkantoren in Tokio, Japan, en is gespecialiseerd in optische apparatuur en beeldtechnologie. Nikon is bekend om zijn hoogwaardige camera’s en is van plan om zijn nieuwe Z-serie op Photokina te lanceren.

Think

Concept

We wilden een interactieve en inspirerende merkomgeving creëren waar aspirant en gevestigde imaging professionals kunnen ervaren hoe Nikon’s nieuwste producten en technologieën hen kunnen helpen groeien in fotografie en film.

Design

Visualisatie

Tausch introduceerde bezoekers in de inspirerende wereld van Nikon, met de mooiste foto’s en films gemaakt door de beste fotografen en videografen. Elk deel van de standaard was ontworpen om de ideale Nikon-ervaring te creëren. Met inspirerende sprekers, workshops, demonstraties en interactieve activeringen.

BUILD

Realisatie

Het brandpunt van de tribune was een enorme 5,5 meter hoge boom met veertig schermen. De boom diende als een metafoor voor de sterke wortels van Nikon, die consumenten helpen zich te uiten via prachtige foto’s en films. Dansende interactieve robots toonden de veelzijdigheid en het onderscheid van Nikon-camera’s. Op 8K-schermen werden prachtige hoge resolutiebeelden gemaakt door Nikon-camera’s weergegeven en een arena met grote luidsprekers werd gecreëerd om 140 gasten te ontvangen en te inspireren.

MANAGE

Project

Klant                      Nikon

Locatie                  Düsseldorf

Beurs                    Photokina

Oppervlakte        2.198 m2

Strategie, concept, design, engineering, projectmanagement, grafisch vormgeving, productie, uitvoering