Reynaers.

Polyclose

Het verhaal

Reynaers

Reynaers Aluminium ontwikkelt en verkoopt innovatieve en duurzame aluminium oplossingen voor ramen, deuren, vliesgevels, schuifsystemen, zonwering en serres.

Op de Polyclose-beurs in Gent presenteerde Reynaers Aluminium haar nieuwste innovaties en investeerde. Deze editie (2022) voor het eerst in combinatie met het merk Forster, sinds kort onderdeel van de Reynaers Group. Een beursstand voor een merk als Reynaers vraagt om een ijzersterk ontwerp dat staat als een huis. Zeker als je twee merken samenvoegt tot een beursstand.

Think

Concept

De uitdaging was om twee merken, Reynaers en Forster, voor het eerst samen te voegen op een beursstand. In het ontwerp hebben we ons gericht op het strategisch versterken van beide merken om ervoor te zorgen dat beide bedrijven hun leidende positie in de bouwmarkt voor aluminium- en staaloplossingen kunnen versterken. Forster ontwerpt en produceert hoogwaardige profielsystemen voor deuren, ramen en gevels in staal. Reynaers doet dit door middel van aluminium oplossingen.

Design

Visualisatie

Ons beursstand ontwerp is gebaseerd op het behouden van het unieke karakter van elk merk en het verbinden van die twee ‘werelden’ van Forster en Reynaers. Een stijlvolle combinatie van grijze en off-white kleuren, gecombineerd met zwart en materialen als hout en planten en meubels gemaakt van gerecyclede of polyethyleentereftalaat (PET) flessen. Voor de vloer werken we samen met Interface, een bedrijf dat CO2-neutraal tapijt maakt.

BUILD

Realisatie

De uitdaging voor ons was om de sterke, robuuste materialen in het ontwerp te verwerken met de beoogde realisatie- en constructiemogelijkheden in gedachte. Vanuit technisch oogpunt bood dit de nodige technische uitdagingen om op te lossen. Maar bij Tausch lossen we graag technische uitdagingen op! De mega 4m x 1,7m scharnierdeur die open dient te slaan zonder over de grond te slepen is een van de technische oplossingen die indruk maakten op beide merken. In het bijzonder Forster die in tegenstelling tot onze klant Reynaers, voor het eerst met ons heeft samengewerkt.

MANAGE

Project

Klant                      Reynaers Aluminium

Locatie                  Gent

Beurs                      Polyclose

Oppervlakte        330 m2

Strategie, concept, design, engineering, projectmanagement, grafisch vormgeving, productie, uitvoering