Royal Kaak.

IBA

Het verhaal

Royal Kaak

 
Royal Kaak:
Dé leverancier voor bakkerijen wereldwijd 🌾🥖
175 Jaar expertise bekroond als koninklijk, met een duurzame visie:
Food without footprint! En dat allemaal van silo tot truck. Een krachtig statement dat Tausch voor Royal Kaak heeft geïntegreerd in een creatief beursconcept op de IBA 2023 in Munchen. Vanuit die duurzame gedachte kiest Royal Kaak er in tegenstelling tot veel concullega’s voor om geen machines te demonstreren op de beurs. Wel zo duurzaam!

Think

Concept

Tussen de menigte van machines op de IBA, laten we de beursstand van Royal Kaak er als groene oase uitspringen als weerspiegeling van hun inzet voor een duurzame toekomst. Food without a footprint. Van silo tot vrachtwagen. Deze boodschap wordt door de hele stand verwerkt, ook op de vloer laten we deze “lijnen” van silo tot vrachtwagen doorlopen. De door ons ontworpen stand draait om het concept circulariteit, verdeeld over vier ruimtes. Het middelpunt is onze hospitality zone, waar gezelligheid centraal staat. Daaromheen, in een cirkelvormige lay-out, vind je de meetingpoints en the solutions area, gericht op het bieden van experience. Geen machines, maar juist veel interactiviteit door grote LED schermen. 

Design

Visualisatie

In het ontwerp laten we de huisstijl van Royal Kaak zeer krachtig overkomen. Er wordt veel gebruik gemaakt van beplanting om het duurzame karakter nog meer body te geven. We zijn gegaan voor een innovatief design en hebben keuzes gemaakt die passen bij het merk Royal Kaak en de manier waarop zij bezoekers door de stand willen leiden.

BUILD

Realisatie

De focus op interactiviteit en duurzaamheid vereiste zorgvuldige planning, vooral omdat we ervoor kozen om geen verhoogde vloer te gebruiken. Hierdoor moesten we een complexe infrastructuur voor water en elektriciteit opzetten, wat technische uitdagingen met zich meebracht. Met name door de hoge mate van AV heeft de innovatieve stand een krachtig statement gemaakt op de IBA.

MANAGE

Project

Klant                      Royal Kaak

Locatie                  München

Beurs                     IBA

Oppervlakte         800 m2

Strategie, concept, design, engineering, projectmanagement, grafisch vormgeving, productie, uitvoering