Wall Street Journal.

Cannes Lions Festival

Het verhaal

WSJ

The Wall Street Journal bevat berichtgeving over Amerikaans en wereldnieuws, politiek, kunst, cultuur, lifestyle, sport, gezondheid en meer.

Sinds 1889 vertrouwen lezers op het Journal voor nauwkeurige, objectieve informatie om lezers te onderwijzen en te inspireren. Tausch creëerde door middel van Experience Marketing een concept voor het event van Wall Street Journal op het Lions Festival in Cannes.

 

Think

Concept

Op Cannes Lions International Festival of Creativity is Wall Street Journal onmisbaar tussen de grote namen. Het wereldwijde evenement voor mensen die werken in creatieve communicatie, reclame industrie en reclame wordt beschouwd als de grootste bijeenkomst van deze sectoren. Dat er uit gepakt is met een creatief concept is een understatement. We hebben Cheerful Twentyfirst Agency ondersteund in de uitvoering van het concept. 

Design

Visualisatie

Agency Cheerful Twentyfirst heeft het design voor Wall Street Journal gerealiseerd. In het ontwerp van het event worden naast de huisstijlkleuren zwart en wit vooral natuurlijke aardetinten verwerkt. Onze rol na het design-proces was samen met Cheerful Twentyfirst kritisch analyseren of het bedachte design uitvoerbaar was onder de weersomstandigheden aan het strand in het hoogseizoen. We hielden hierbij rekening met de luchtvochtigheid en wind in de praktijk. Vanuit Tausch willen we tijdens de realisatie namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Materialen dienen weather-proof te zijn en opgewassen te zijn tegen hoge luchtvochtigheid en harde wind. 

BUILD

Realisatie

Voor de realisatie van dit evenement werd hoofdzakelijk gewerkt in nacht-shifts om strand-bezoekers en vakantiegangers op de nabijliggende haven niet te storen. De grootste uitdagen voor het team van 10 personen waren de hoge temperaturen in de dag-shift, extreem harde wind ’s nachts (100 km/h per uur) en de hoge luchtvochtigheid t. Niet voor niks dat we deze punten al meenemen in de materialisatie-keuzes van het design-proces. Voor Cannes Lions festival dient te worden voldaan aan de hoogste eisen. 

MANAGE

Project

Klant                       Wall Street Journal

Locatie                    Cannes

Beurs                      Lions Festival

Oppervlakte         345 m2

Engineering, projectmanagement, productie, uitvoering